• Ställ frågor till utbildningsförvaltningen och förtroendevalda politiker

Nu vill höra mer om vad du vill veta om utbildning i Haninge kommun. Den 7 december håller utbildningsförvaltningen i den årliga skoldialogen på kulturhuset i Handen på Poseidons torg 8. Det är en aktivitet som utbildningsförvaltningen driver tillsammans med de förtroendevalda politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och grund- och förskolenämnden i Haninge kommun, för att få tillfälle att träffa och höra mer om medborgares olika frågor som rör barn och ungas skolgång och utbildningsfrågor i kommunen.

• Historiska budgetsatsningar på förskolan och skolan

Fler pedagoger i förskolan, ökad likvärdighet i skolan och förskolan samt en stärkt vuxenutbildning. Det är några av satsningarna i grund- och förskolenämndens samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens budgetar för 2022. Elevpengen får en historisk höjning med sju procent.

• Haninge allt populärare bland lärarstudenter

Haninge kommun har i år klättrat i Universum Sveriges rankning av de 50 mest populära arbetsgivarna bland förskollärar- och lärarstudenter. En utvärdering visar samtidigt att nästan samtliga av de som gör sin lärarpraktik i kommunen är nöjda med mottagandet. En majoritet skulle välja Haninge om de skulle söka lärarjobb i dag. Utöver satsningen på studenter utökas budgeten för att stärka lärarbehörigheten kommande år.

• Nya Söderbymalmsskolan invigd med pompa och ståt

Tisdagen den 19 oktober invigdes Söderbymalmsskolans nya och topprenoverade lokaler i Riksäpplet, Handen. På programmet stod bandklippning, rundtur och förfriskningar. Kommunstyrelsens ordförande, grund- och förskolenämndens ordförande samt vd:n för fastighetsbolaget SBB var några av de som invigningstalade.

• Försiktig återgång till skola – skolans verksamhet efter 29 september

Efter den 29 september upphör föreskrifter och allmänna rekommendationer kring covid-19, även de som riktar sig mot skola. Det är den höga vaccinationstäckningen som ligger till grund för förändringarna som träder i kraft efter den 29 september. Istället vidtar allmänna råd med rekommendationer till den enskilda individen att förhindra smitta, bestämmelserna utgår från smittskyddslagen (2004:168). Det betyder att var och en av oss behöver fortsätta ta ansvar för att inte sprida smittan vidare.

• Nattugglan får fortsätta

Nattugglan, som erbjuder kommunal barnomsorg på obekväm arbetstid, får fortsätta sin verksamhet tillsvidare. Det står klart efter ett beslut i grund- och förskolenämnden den 22 september. Detta innebär att det gamla beslutet från hösten 2020 om nedläggning upphävs.

• Tillsammans skapar vi tryggare skolvägar

Haninge kommun jobbar med Säkra skolvägar för att skapa en säker och trygg trafikmiljö runt omkring skolorna. Projektet bygger på ett samarbete mellan skolorna och kommunen. Även du som förälder kan bidra till tryggare skolvägar genom att aktivt välja smarta resval, det vill säga att gå eller cykla till skolan med ditt barn. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Dags för skolstart!

Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen 2021 börjar onsdagen den 18 augusti. Undervisningen kommer att bedrivas på plats i skolans lokaler.

• Träffa familjecentralens personal på biblioteken i Brandbergen och Jordbro

Familjecentralens personal kommer finnas på Brandbergens och Jordbros bibliotek för att träffa familjer och informera om kommunens föräldraskapsstöd och föräldragruppverksamhet.

• Stöd till dig som barn, ung och vårdnadshavare under pandemin

Känner du som barn eller ungdom oro under pandemin? Vill du som förälder få tips på hur du kan stötta ditt barn? Kommunen erbjuder olika typer av stöd som du kan ta del av.

• {{item.Title}}

Central