Aktuellt

• Samtliga högstadie- och gymnasieskolor i Haninge kommun går över till distansundervisning efter sportlovet

26 februari 2021

Grund- och förskolenämnden samt rektorer för Haninges gymnasieskolor beslutar utifrån rekommendation från smittskyddsläkare vid Region Stockholm att från och med veckan efter sportlovet, den 8 mars till och med den 12 mars, bedriva stora delar av undervisning på högstadie- och gymnasieskolorna i Haninge kommun på distans. Beslutet avser elever i årskurs 7-9 och gymnasieskolorna.

• Vill du hjälpa ett barn vidare i livet?

29 januari 2021

Skulle du kunna tänka dig att öppna ditt hem för ett barn eller en ungdom som av någon anledning inte kan bo kvar hos sin biologiska familj?

• Grundskolorna bjuder in till digitala öppna hus inför Skolval 2021/2022

28 januari 2021

Nu är det snart dags för skolval för alla som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 och som bor i Haninge kommun. I och med rådande pandemi kan skolorna tyvärr inte bjuda in till fysiska öppna hus, istället välkomnar några av skolorna till digitala öppna hus.

• Dags att välja skola

8 januari 2021

Skolvalet gäller barn som ska välja förskoleklass och som fyller sex år under 2021 samt elever som ska börja årskurs 7 som nu går i årskurs 6.

• Fortsatt sänkt vistelsetid på förskola för vissa grupper

14 december 2020

Grund- och förskolenämnden förlänger beslutet om sänkt vistelsetid för barn på förskolan vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga till följd av det rådande läget. Beslutet gäller från den 1 januari 2021 till och med den 30 juni 2021. Detta innebär att vistelsetiden på förskolan för dessa barn fortsatt kommer vara 15 timmar per vecka.

• Nya rekommendationer för symtomfria barn med covid-19-smittad familjemedlem

1 december 2020

Haninge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som idag, 1 december, förändrar råden för för- och grundskola som innebär att symtomfria barn uppmanas att stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. De nya rekommendationerna införs så att personal ska kunna fokusera på det pedagogiska arbetet

• Hur gör jag när mitt barn är sjukt?

14 september 2020

Höstens intåg innebär vanligtvis både förkylningar och andra sjukdomar hos barn i förskole- och skolåldern. För att undvika smittspridning är det viktigt att vi hjälps åt att följa de rekommendationer som finns. Här har vi listat det som gäller i Haninge kommun.

• Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

8 september 2020

Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2020 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2018.

• Skolstart i ljuset av pågående pandemi

13 augusti 2020

Vi önskar alla elever välkomna till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti. Skolorna informerar elever och vårdnadshavare om vilken tid skoldagen börjar.

• Nya och pågående byggnadsprojekt av skolor och förskolor i Haninge

13 augusti 2020

Haninge kommun växer snabbt och enligt Haninge kommuns befolkningsprognos beräknas kommunen ha över 94 000 invånare i slutet av 2020. För att möta det ökade antalet barn och elever pågår det både planering och byggnation av nya förskolor och skolor samt renovering av befintliga i kommunen. Här kan du läsa om några av byggprojekten som nu är klara.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}